Teach2Reach

Huiswerkbegeleiding, bijles en (staats)examentraining in Leidschendam-Voorburg

Bedrijfseconomie

Op 1 augustus 2018 werd het vak ‘management en organisatie’ (M&O) in de vierde klassen van havo en vwo vervangen door het vak ‘bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid’, genaamd Bedrijfseconomie.

Havo-kandidaten hebben voor dit vak voor het eerst centraal examen afgelegd in 2020 en vwo-kandidaten in 2021. Er werd tegelijkertijd ook een  bezemexamen M&O afgenomen.

Heb je dit vak gekozen en heb je toch problemen? Onthoud dan dat je niet voor niets zit te zwoegen: Deze kennis is duurzaam!

Het vak Bedrijfseconomie is geen verplicht vak, maar een keuze binnen het profiel EM (of algemeen keuzevak).

Op het categoriale gymnasium wordt het vak vaak niet eens aangeboden als keuzevak, omdat er geen budgettaire ruimte is voor een extra keuzevak. En dat is echt jammer, omdat deze kennis zo ontzettend maatschappelijk, zo ontzettend praktisch en vaak zo handig bij een economisch/financiële vervolgopleiding is. Voor gymnasiasten een leuke extra uitdaging (en nuttig). Teach2Reach heeft een aantal gymnasiasten een extra certificaat via de staatsexamens helpen behalen.

Voor veel leerlingen kan het vak ook best moeilijk zijn, zeker wanneer je geen economie en/of wiskunde in je pakket hebt. Wij helpen jou daarbij!

Teach2Reach organiseert ook examentrainingen voor Bedrijfseconomie.